maanantai 19. lokakuuta 2015

3. Suuria suunnitelmia

Moikka,

Viime päivittelystä onkin kerennyt vierähtäään hetki, mutta kun näyttelysitä on ollut taukoa (koska koirat päätti tiputtaa karavansa) ei ole ollut mitään päiviteltävää.

Pariviikkoa sitten oltiin kuitenkin Ikaalisissa konekarhukokeessa kummankin kanssa.
Siellä tuli hyvin huomattua, kuinka  Tofi ja Yuki on kaksi aivan täysin eriluontoista koiraa.
Kun päästiin paikanpäälle, Katja avasi ikkunan, jolloin Yuki alkoi heti murisemaan takakontissa, ja nenäkin kävi kovaa vauhtia.
Ensin otettiin Yuki testiin, koe aloitettiin päästämällä koira jäljelle. Yuki otti heti vainun, ja lähti jäljelle. Jälkeä seurattiin tarkasti, nenä kiinni maassa. Kun karhu tuli esiin Yukin pää laskeutui hartioitten väliin, ja neiti alkoi murisemaan. Yuki peruutti niin pitkälle kuin liina riitti, mutta ei kuitenkaan yrittänyt rimpuilla karkuun, vaan jäi kauemmaksi murisemaan.
Kun en tullutkaan mukaan, Yuki palasi hakemaan, ja kiersi mun ympäri, ja meni taas kauemmaksi.
Koska en vieläkään lähtenyt mukaan, neiti tuli vielä uudestaan hakemaan, tällä kertaa näykkäisemällä hupparin hihasta.
Kun karhu lähti, Yuki lähti perään muristen, mutta tuli kuitenkin luokse ja kävi istumaan.
Koeen arvostelija, kehui Yukia, ja sanoi että tytöllä eloonjäämisvaisto sekä hajuaistin käyttö on vahva. Sanoi vielä että uskollinen tyttö on, koska palasi kaksi kertaa hakemaan.

Seuraavaksi oli Tofin vuoro. Poikakin lähti jäljelle hyvin, mutta keskittyminen ei ollut yhtä hyvä kuin Yukilla, koska pojan oli pakko merkata matkalle.
Toisin kuin Yuki, heti kun karhu tuli näkyviin, Tofi alkoi haukkua. Pojan asentokin oli aivan eri, takajalt olivat tukevasti tasan, rintakehä edessä, ja etujalat hieman taaempana leveästi ja tasan, niska ja pää oli ylhäällä, sekä häntä tukevasti selän päällä. Tofi oli melkein koko aika joko mun ja karhun välissä, tai vierellä. aina kun karhu kääntyi Tofi lähti eteenpäin.
Mutta koska karhu vain pyöri, poika ei pitänyt sitä enää hetken päästä uhkana.
Tofista  tuomari oli hyvinkin positiivisellä mielellä, ja piti poikaa todella lupaavana. Sanoi että jos karhu olisi käyttäytynyt uhkaavasti, olisi Tofi todennäköisesti hyökännyt. Kehui poikaa todella rohkeksi ikäänsä nähden, ja oli sen kannalla että poika vietäisiin ensivuonna uudestaan.

Kuvia tästä ikäväkyllä ei vielä koneella ole, mutta enköhän joskus saa aikaiseksi.

Mutta sitten suuriin uutisiin!
Yuki oli tarkoitus astuttaa Zeuksella seuraavista juoksuista, joiden piti alkaa suunnilleen joulukuun alussa. Tyttö päätti kuitenkin aloittaa juoksunsa viimeviikolla... Onneksi Heidi sai aikaistettua pojan terveystarkastuksiin menoa, Koska pojan terveystulokset tulivat hyvinä takaisin,  Zeus tulee ensi perjantaina vierailemaan luoksemme.
Jos kaikki sujuu niinkuin on suunniteltu, pentujen odotetaan syntyväksi joulukuun lopussa :)
Kiitos Heidi vielä tuhannesti pojan lainasta!

Lisää pentueesta voit lukea täältä

(c) Meri N.












(c) Meri N.

(c) Meri N.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti